Acerola - suplement diety w formie płynnej, wyprodukowany z puree z sokiem 100% z owoców aceroli. Pasteryzowany.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego . Witamina C zawarta w produkcie przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
w porcji dziennej dostarcza 521,5 mg naturalnej witaminy C
Sposób użycia:
Dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego.
Sposób przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
Składniki:
Puree z sokiem z owoców aceroli (Malpighia emarginata). Zawiera naturalna witaminę C pochodząca z owoców aceroli - naturalne źródło witaminy C.
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Galaretowata wydzielina pszczół robotnic o wielu prozdrowotnych właściwościach. Najważniejsza substancja aktywna zawarta w mleczku pszczelim to kwas 10-hydroksydecenowy. Podnosi odporność i przyspiesza procesy regeneracji. Kapsułki bez dodatku barwników, konserwantów, wypełniaczy i substancji poślizgowych.
Kwas foliowy to jeden z ważniejszych związków dla rozwijającego się w brzuchu dziecka. Niedobór tego składnika u mamy jest jedną z przyczyn rozwoju m.in. wad układu nerwowego dziecka. Kwas foliowy jest również istotny dla zdrowia przyszłej mamy oraz mamy karmiącej. Pomaga w prawidłowej produkcji krwi oraz utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Dodatkowo wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia znużenia i zmęczenia.
Witamina D3 bierze udział we wzmacnianiu zębów i kości poprzez zwiększenie wchłaniania wapnia. Jej zażywanie w sezonie jesienno-zimowym znacznie podnosi odporność organizmu na infekcje.
Suplementacja tego mikroelementu jest niezbędna dla wzmocnienia osłabionych kości. Wraz z żywnością nie dostarczamy sobie wystarczającej dawki tej witaminy, dlatego tak ważna jest suplementacja.
Najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17 (letril, laetrile) są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego.
Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka dwuletniego tłoczonego metodą na zimno. Zawiera on wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA). Olej z wiesiołka pomaga uzupełnić dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6).
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.