SKŁADNIKI sól himalajska różowa drobno mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
OPIS Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pieprz syczuański nie jest spokrewniony z pozostałymi odmianami pieprzu. Przyprawę tę stanowią łupiny jagód pochodzące z drzewa o nazwie żółtodrzew pieprzowy, którego odmiany występują w Chinach, w Japonii, na terenie Himalajów i w Ameryce Północnej.
Ma on korzenno-cytrusowy i pikantny, lekko pieprzny smak.
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. W kuchni Meksyku stanowi jeden z głównych składników.
Podlaska przyprawa do mięsa mielonego Dary Natury jest skomponowana w taki sposób, żeby idealnie poprawiała smak mięsa. Przyprawa ma naturalny skład wyłącznie z surowców o szczególnych właściwościach.
Tulasi (tulsi) to ziele będące bogactwem olejków eterycznych wykazujących właściwości prozdrowotne oraz innych cennych substancji aktywnych, jak: flawonoidy, saponiny, garbniki oraz sole mineralne.
Roślina ta, szczególnie w Indiach, nazywana jest eliksirem długowieczności, ze względu na wielokierunkowe, pozytywnie działanie na organizm człowieka.
Według Ajurwedy tulasi pomaga zachować spokój ducha i ciała w sytuacjach stresowych.
Ceniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.
Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym - reakcjom Maillarda.
Erntesegen Magi to wyjątkowa przyprawa w płynie, która łączy w sobie smak, jakość oraz korzyści zdrowotne. Dzięki starannie dobranym składnikom, produkt ten nie tylko wzbogaca smak potraw, ale również wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.