Korzeń mniszka lekarskiego zawiera wiele soli mineralnych, zwłaszcza potasu, kwasy organiczne, sterole, różne związki cukrowe (między innymi inulinę), substancje goryczkowe (taraksacyna), cholinę. Korzeń mniszka lekarskiego (Dandelion Root) jest jednym z najbardziej efektywnych ziół oczyszczających. Pomaga w schorzeniach dróg żółciowych i kamicy woreczka żółciowego oraz przy wszystkich problemach wątrobowych.
Wosk pszczeli to produkt pszczeli o wysoce dobroczynnym działaniu. Już w starożytności wykorzystywano go do tworzenia świec i doceniano ich pozytywny wpływ na zdrowie.
Nucleozin Complete to starannie opracowane połączenie kompleksu pięciu czystych nukleotydów oraz dwóch łatwo przyswajalnych, organicznych form cynku (cytrynianu i glukonianu cynku).
Nie zawiera glutenu, skrobi, pszenicy, soi, białek mlecznych, aromatów i barwników. Produkt jest odpowiedni dla wegan.
Wpływa na regenerację wątroby, pobudza pracę nerek, wspomaga apetyt, działa moczopędnie, przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie. Rewelacyjnie wspomaga przemianę materii, nawilża ściany żołądka.
Ashwagandha (Withania somnifera) jest flagowym ziołem ajurwedy, tradycyjnego systemu medycyny z Indii. Zioło to jest znane od stuleci, ale dopiero teraz rozwija się na całym świecie ze względu na serię najnowszych badań w dziedzinie farmakologii i medycyny. Ashwagandha promuje równowagę w ciele. Jest to zioło adaptogenne, które pomaga ciału skutecznie przystosować się do stresujących warunków. Ashwagandha jest jednym z niewielu ziół o znaczącym wpływie zarówno na psychologiczne, jak i fizjologiczne aspekty funkcjonowania człowieka.
Hepaset PRO to profesjonalnie opracowana formuła dla osób wymagających szczególnej dbałości o zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie wątroby.*
Skład Hepaset PRO został opracowany przez multidyscyplinarny zespół specjalistów i dietetyków w oparciu o uznane dane naukowe. Hepaset PRO ma czysty skład, jest produktem bezglutenowym, odpowiednim dla wegan, nie zawiera białek mlecznych i laktozy. Produkt charakteryzuje minimalny udział dodatków do żywności.