Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Ostropest plamisty Astron jest produktem spożywczym poprawiającym smak potraw i polecanym szczególnie dla osób, które chciałyby wspomóc funkcjonowanie swojej wątroby. Ostropest mielony można dodawać do wielu dań i napojów.
Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.
Kurkuma zwana szafranem indyjskim jest powszechnie stosowana w kuchni Dalekiego Wschodu. Kurkuma wspiera odporność i układ trawienny, wpływa pozytywnie na układ nerwowy, stan kości i stawów.
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem.
Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Orzechy nerkowca w surowej czekoladzie Bio Cocoa – wyborna przekąska powstała na bazie zdrowych, naturalnych składników – udane połączenie gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao (70%) i delikatnych, słodkich orzechów.
Sok bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu) z owoców noni. Owoce noni to owoce morwy indyjskiej (łac. Morinda citrifolia), znane z intensywnego aromatu i specyficznego smaku, cenione w medycynie naturalnej.
Miód gryczany zachwyca wielu smakoszy bogactwem swojego smaku, a także właściwości odżywczych. Nic dziwnego – to jeden z najbardziej wyrazistych miodów na świecie. Powstały z kwiatów rośliny miododajnej gryki zwyczajnej może służyć jako naturalny antybiotyk oraz sposób na wzmocnienie odporności organizmu. Jego doskonałe właściwości lecznicze wynikają bezpośrednio ze składu roślin, z których powstaje.
Jest zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka.Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.Pobudza proces odnowy i wzmacnia organizm.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.