Budyń waniliowy bezglutenowy BIO 40g Amylon

3,70 zł
Brutto
Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Budyń śmietankowy bezgluten 40g BIO Amylon

SKŁADNIKI

skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.

Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM

Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;

Tłuszcz: <0,5 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;

Węglowodany: 87 g

w tym cukry: <0,5 g;

Białko: <0,5 g;

Sól: 0,02 g;

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

 

 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD

Kraj Producenta: Czechy

8594006666497
4 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
8594006666497

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny