• Obecnie brak na stanie
    MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO

MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO

6,00 zł
Brutto

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. 

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Mąka kukurydziana bezglutenowa BIO 400g Bio Planet

 

SKŁADNIKI

mąka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1629 kJ / 385 kcal

Tłuszcz - 3,9 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g

Węglowodany - 77 g,

w tym cukry - 0,6 g

Białko - 6,9 g

Sól - 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska

Tworzywo op. jednostkowego: Papier

8595582418333

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Kasza Bulgur z pszenicy durum 100% BIO 1kg Bio Planet
Dostępność: 1 W magazynie

Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieku ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.

RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET
Dostępność: 2 W magazynie
FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
  • Obecnie brak na stanie

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET

11,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO)...

8,50 zł
Dostępność: 3 W magazynie

BIO makaron z zielonego groszku o wysokiej zawartości białka. Bogate źródło tiaminy B1, witamin, składników mineralnych. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.

MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Polecamy do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.

RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie
MĄKA Z LNU BIO 400 g - BIO PLANET

MĄKA Z LNU BIO 400 g - BIO PLANET

7,20 zł
Dostępność: 1 W magazynie

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.

MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. 

MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie
MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.

KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 1 W magazynie

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.

MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO
Dostępność: 3 W magazynie
Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO 1kg BP
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
ŻUREK JAGLANY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ml - KOWALEWSKI
Dostępność: 4 W magazynie

Produkt otrzymany w wyniku fermentacji ekologicznej mąki jaglanej. Produkt pasteryzowany.

MAKARON (Z PŁASKURKI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - ALCE NERO
Dostępność: 3 W magazynie
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 1 W magazynie
MAKARON (OWSIANO - RYŻOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.