Ryż Arborio Risotto BIO 500g Bio Planet

19,60 zł
Brutto

Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

Ilość
Dodaj do listy życzeń
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ryż Arborio risotto BIO 500 g Bio Planet

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

500 g

ZASTOSOWANIE:

Ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. (ryżu nie płuczemy).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 1485 kJ / 350 kcal
  • Tłuszcz - 0,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
  • Węglowodany - 78 g,
  • w tym cukry - 0,3 g
  • Białko - 7,4 g
  • Sól - 0,01 g

SKŁAD:

ryż Arborio risotto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5907814667793
3 Przedmioty

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. 

Dostępność: Brak w magazynie

MAKARON KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY MARGHERITE BEZGLUTENOWY BIO

Makaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak, szpinak  i quinoa – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor.

Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.