- Obecnie brak na stanie
Makaron z groszku zielonego świderki Fusilli bez glutenu BIO 250g Fabijańscy
- Napisać recenzję
11,90 zł
Brutto
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Makaron z groszku zielonego świderki fusilli bez glutenu BIO 250g FAB
SKŁADNIKI
mąka z groszku zielonego*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6- 7 minut, al dente 3 - 4 minuty (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 15,7 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.