WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 2,4 g Białko: 7 g Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Mąka ryżowa charakteryzuje się wysoką wartością pokarmową wynikającą ze składu aminokwasów.
Potrawy z ryżu są lekkostrawne, zawierają mało tłuszczu. Ryż ma średni indeks glikemiczny, czyli po jego spożyciu zawartość glukozy we krwi wzrasta umiarkowanie, co jest ważne dla cukrzyków. Białko ryżu nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczne.
Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym - reakcjom Maillarda.
Ekologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Źródło składników mineralnych - manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.