Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Bio cukier cytrynowy służy do wzmacniania smaku ciast biszkoptowych, ucieranych, kruchych oraz drożdżowych. Można nim doprawiać do smaku kremy, lody, desery, napoje oraz lukry.
Makaron posiada naturalny smak i oryginalny, czerwony kolor. Smacznie komponuje się z różnego rodzaju sosami, w zupach, czy jako dodatek do zapiekanek. Produkt bezglutenowy, wegański, wegetariański.
Miód nawłociowy doskonale komponuje się w skład miodów późnych nektarowych. Stanowi często doskonałą alternatywę dla miodu wrzosowego którego pozyskiwanie jest bardzo uzależnione od pogody. Stanowi doskonały suplement diety dla osób z problemami dróg moczowych oraz prostaty. Kolor pomarańczowo-żółty przechodzący w zależności od roślinności domieszkowej do koloru herbacianego. W smaku kwaskowaty.
Stanowi bardzo cenne źródło surowca dla produkcji miodów pitnych!
Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.
Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Sok bezpośrednio tłoczony z żurawiny wielkoowocowej. Posiada naturalnie kwaśny i cierpki smak. Produkt pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Kawa mielona z ziaren daktylowca właściwego jest wytwarzana przez mycie, suszenie i gotowanie przez 30 minut w temperaturze 125*C, następnie prażenie i mielenie ziaren. Około 11-18% wagi owocu daktylowego to ziarno, które składa się z węglowodanów, błonnika pokarmowego, tłuszczu i białka.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.