• Obecnie brak na stanie
    Makaron semolinowy z pokrzywą świderki EKO 500g Alce Nero

Makaron semolinowy z pokrzywą świderki EKO 500g Alce Nero

11,50 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Makaron semolinowy z pokrzywą spirelli BIO 500g ALCENERO

SKŁADNIKI
semolina z pszenicy durum*, suszona pokrzywa* (2%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1457 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

8009004100176

20 innych produktów w tej samej kategorii:

RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g - BIO PLANET
Dostępność: 2 W magazynie

Ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Ryż Basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.

SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 500 g - ALB-GOLD
Dostępność: 3 W magazynie
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO
Dostępność: 5 W magazynie

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. 

MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO
Dostępność: 3 W magazynie
MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g - BIO PLANET
Dostępność: 1 W magazynie
Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO 1kg BP
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
MĄKA KOKOSOWA BIO 600 g - BIO PLANET

MĄKA KOKOSOWA BIO 600 g - BIO PLANET

12,90 zł
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.

WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 200 g - BIO PLANET
Dostępność: 6 W magazynie
QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 500 g - BIO PLANET
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
Dostępność: 3 W magazynie

Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Źródło składników mineralnych - manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.

MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET
Dostępność: 2 W magazynie

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem.

PANIERKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 200 g - AMYLON
  • Wyprzedaż!
Dostępność: 1 W magazynie

Bezglutenowa panierka kukurydziana sprawdzi się przy wszystkich daniach mięsnych.

Polecana, jako zamiennik tradycyjnej panierki z bułki.

Makaron z ciecierzycy świderki bezglutenowy EKO 250g Fabijańscy
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 500 g - BIO PLANET
  • Wyprzedaż!
Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

MAKARON (Z PŁASKURKI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - ALCE NERO
Dostępność: 3 W magazynie
KASZA ORKISZOWA BIO 500 g - BIO PLANET
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
  • Obecnie brak na stanie

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET

11,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie
QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
MĄKA Z LNU BIO 400 g - BIO PLANET

MĄKA Z LNU BIO 400 g - BIO PLANET

7,20 zł
Dostępność: 3 W magazynie

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.