Kasza Bulgur z pszenicy durum 100% BIO 1kg Bio Planet

17,30 zł
Brutto

Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Kasza bulgur 1kg Bio Planet

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

1 kg

ZASTOSOWANIE:

Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.

PRZECIWWSKAZANIA:

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
  • Tłuszcz - 1,0 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
  • Węglowodany - 78 g
  • w tym cukry – 0,4 g
  • Białko - 13 g
  • Sól - 0 g

SKŁAD:

kasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5902448169262
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5902448169262

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Ryż Arborio Risotto BIO 500g Bio Planet

18,00 zł
Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

Dostępność: Brak w magazynie

Mąka ryżowa charakteryzuje się wysoką wartością pokarmową wynikającą ze składu aminokwasów.

Potrawy z ryżu są lekkostrawne, zawierają mało tłuszczu. Ryż ma średni indeks glikemiczny, czyli po jego spożyciu zawartość glukozy we krwi wzrasta umiarkowanie, co jest ważne dla cukrzyków. Białko ryżu nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczne.

Dostępność: 1 W magazynie

data ważności:30.09.2023

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny