Enzymy trawienne MULTI Enzyme Complex PRO 90kaps Aliness

54,90 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

MULTI Enzyme Complex PRO 90kaps Aliness

MULTI Enzyme Complex PRO Multi roślinne enzymy trawienne

 

suplement diety

90 kapsułek VEGE

 

Multi Enzymy roślinne trawienne NON GMO. Polecane również dla wegan i wegetarian.

 

Amylaza

Proteaza

Celulaza

Laktaza

Lipaza

Betaglukan

Papaina

bromelaina

Fibregum TM

Lactowise®

Lactospore®

 

Składniki

Dzienna porcja (1 kapsułka)

Betaina (chlorowodorek betainy)

200 mg

Digezyme complex w tym:

150 mg

      Alfa amylaza (Aspergillus oryzae)

3600 U

     Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis)

900 U

     Celulaza (Trichoderma reesei)

30 U

     Laktaza (Aspergillus oryzae)

600 U

     Lipaza (Aspergillus oryzae)

150 U

Fibregum™ (błonnik akacjowy, prebiotyczny)

100 mg

Papaina 6000 / 100TU/mg

50 mg

Bromelaina 2500 GDU/g

50 mg

Beta-Glucan (Yestimun®)

20 mg

LactoWise® complex w tym:

10 mg

    Probiotyk (Bacillus coagulans MTCC 5856)

0,15 mld

    Prebiotyk (Glactomannan)

3,5 mg

LactoSpore® probiotyk ( Bacillus coagulans MTCC 5856)

0,15 mld

 

Składniki: Betaina (chlorowodorek Betainy),  Digezyme® complex w tym: Alfa amylaza (z Aspergillus oryzae), neutralna proteaza (z Bacillus licheniformis), laktaza (z Aspergillus oryzae), lipaza (z Aspergillus oryzae), celulaza (z Trichoderma reesei), Fibregum™ -Błonnik akacjowy (prebiotyk), Bromelaina 2500 GDU, Beta-Glucan (Yestimun®),  Papaina 6000 USP, Pepsyna 1:3000 MDP, LactoWise®( Bacillus coagulans vieble spore MTCC 5856) (probiotyk), Glactomannan  (prebiotyk)), LactoSpore® probiotyk (Bacillus coagulans MTCC 5856), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: Spożywać 1 kapsułkę dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Składniki zawarte w MULTI Enzyme complex PRO:

DigeZyme® to innowacyjny wieloenzymatyczny kompleks DigeZyme®. Składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze. Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i wszystkie trzy są odporne na działanie soków żołądkowych zachowując swoją aktywność trawienną. Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.

Bromelaina: jest to proteaza cysteinowa, roślinny enzym (proteolityczny), który niszczy wiązania peptydowe . Ze względu na szereg właściwości jest wykorzystywana w suplementach diety w wielu modelach żywieniowych oraz polecana osobom prowadzącym mało aktywny tryb życia.

Papaina: jest również enzymem roślinnym z podklasy proteaz, otrzymywanym z mleczka zielonych owoców i liści melonowca właściwego (Carica papaya). Dojrzałe, słodkie owoce uprawianej odmiany nie tylko wzbogacają dietę, ale również wykazują szereg pozytywnych działań.

Betaina jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Betaina doskonale rozpuszcza się w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL). Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo. Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.

LactoWise® to komples probiotyczno-prebiotyczny zwany synbiotykiem. Zawarte w nim bakterie Bacillus coagulans vieble spore mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej. Glactomannan to błonnik o działaniu prebiotycznym. Jest frakcją rozpuszczalnego włókna pochodzącą z błonnika pokarmowego z nasion kozieradki pospolitej.

LactoSpore® to nowoczesny probiotyk  Lactobacillus Sporogenes (zwany też Bacillus coagulans vieble spore) odporny na wysoka temperaturę. Jest to probiotyk mikrokapsułkowany o działaniu dojelitowym o działaniu potwierdzonym wieloma (aż 567) badaniami klinicznymi.

FibgerumTM

jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika

posiada wysoką tolerancję pokarmową

posiada przebadane klinicznie właściwości prebiotyczne

gwarantuje minimum  90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę

nie ulega trawieniu, o wysokim ciężarze cząsteczkowym polisacharydu oczyszczonym przy użyciu wyłącznie metod fizycznych, czyli bez obróbki chemicznej lub enzymatycznej.

udowodnione działanie bifidogeniczne

stymuluje produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych

wysoka tolerancja dla jelit do 50g/dzień

niska wartość kaloryczna

 

Yestimun® Beta-Glucan jest naturalnym wspomagającym składnikiem, wytworzony z drożdży piwowarskich (100% Saccharomyces cerevisiae). Posiada wiele własnych badań klinicznych.  Beta-Glucan pomaga w utrzymaniu prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi.

 

O enzymach trawiennych:

Enzymy trawienne to grupa enzymów wydzielanych w układzie pokarmowym, w większości hydrolaz (enzymów hydrolitycznych), katalizujących rozkład związków bardziej złożonych do prostszych (z udziałem wody). U wszystkich heterotrofów (organizmów cudzożywnych) procesy trawienia przebiegają podobnie i uczestniczą w nich takie same lub bardzo podobne grupy enzymów, które wytwarzane są przez wyspecjalizowane gruczoły trawienne. Enzymy uczestniczą praktycznie w każdym procesie zachodzącym w naszym organizmie.

 

Trzy podstawowe składniki odżywcze w pożywieniu, tj. węglowodany, białka i tłuszcze są przyswajane przez organizm ludzki dopiero po rozbiciu na mniejsze cząsteczki strawne. Proces trawienia rozpoczyna się w jamie ustnej, gdzie amylazy ślinowe wstrzyknięte wraz ze śliną zaczynają rozkładać cukry złożone, takie jak skrobia roślinna, na mniejsze cząsteczki. Następnie pokarm przenoszony jest do żołądka, gdzie zostaje poddany obróbce enzymatycznej przez enzym trawiący białko, zwany pepsyną, który jest wydzielany przez wyspecjalizowane komórki żołądkowe zwane komórkami głównymi. Następnie dzięki ruchom perystaltycznym przewodu pokarmowego treść żołądka transportowana jest do jelita cienkiego. Tam sok trzustkowy wraz z żółcią wydzielaną z wątroby za pośrednictwem pęcherzyka żółciowego ułatwiają dalsze trawienie cukrów, białek i – co ważne – tłuszczy pokarmowych. Odpowiednie enzymy, tj. amylaza trzustkowa, karboksypeptydaza i lipazy, dostarczane są wraz z sokiem trzustkowym. Lipaza trzustkowa hydrolizuje tłuszcze do wolnych kwasów tłuszczowych, które pod wpływem soli żółciowych przekształcają się w micele, tj. postać tłuszczy pokarmowych, która jest wchłaniana przez komórki przewodu pokarmowego.

 

Chociaż pracy układu pokarmowego w zasadzie nie można zobaczyć, ilość wyprodukowanych soków trawiennych i enzymów robi wrażenie. Na przykład średnia dzienna produkcja śliny wynosi od 1 do 1,2 litra. Tyle właśnie śliny potrzeba każdego dnia, żeby zainicjować proces trawienia. Równie imponująco wygląda ilość soków i płynów trawiennych produkowanych przez układ pokarmowy, aby podtrzymać cały proces

 

Co to jest Digezyme? Digezyme® to mix kompleksu wieloenzymowego zawierający następujące enzymy:

amylaza (enzym hydrolizujący skrobię)

proteaza (enzym hydrolizujący białka)

lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz)

celulaza (która hydrolizuje celulozę)

laktaza (która hydrolizuje laktozę)

 

Aktywność każdego z enzymów w Digezyme® jest następująca:

1. Amylaza (karbohydraza): rozkłada węglowodany, takie jak skrobia oraz glikogen i polisacharydy na mniejsze jednostki.

2. Celulaza: rozkłada celulozę i chitynę: pomaga uwolnić  składniki odżywcze zarówno z owoców jak i warzywach.

3. Lipaza: rozkłada lipidy i poprawia wykorzystanie tłuszczu

4. Proteaza: rozkłada białko 5. Laktaza: rozkłada laktozę (cukier mleczny)

Źródło pochodzenia enzymów w Digezyme®:

Alfa-amylaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów

Laktaza (Aspergillus oryzae)- z grzybów

Lipaze (Aspergillus oryzae) - z grzybów C

elulaza (Trichoderma reesei ) - z grzybów

Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) – bakterie

O preparacie DigeZyme® wspomina Anthony J. Chichokew swojej książce „The Complete Book of Enzyme Therapy” (Ref. 1). Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.

 

 

Żaden z enzymów stosowanych w Enzyme Complex nie pochodzi od zwierząt.

 

Producent:

MEDICALINE

OSTRÓWIEC 150

05-480 KARCZEW 

5903242580093
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5903242580093

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 9 W magazynie

Floradix na Wątrobę to płynna formuła zawierająca w swoim składzie wiele ważnych składników ziołowych: karczoch, mniszek lekarski, kurkumę i inne gorzkie zioła, takie jak goryczka i imbir.

Karczoch i mniszek lekarski wspierają trawienie. Karczoch pozytywnie wpływa na wątrobę, wspomaga prawidłowy przepływ soków trawiennych oraz pracę jelit. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu i lipidów we krwi. Mniszek lekarski przyczynia się do zwiększenia apetytu i dobrego trawienia.

Dostępność: Brak w magazynie

Bylica piołun (Artemisia absinthium), nazywana najczęściej piołunem lub absyntem skutecznie wspiera pracę układu pokarmowego i prawidłowy metabolizm. Zwiększa wydzielanie soków trawiennych i żółci oraz podnosi apetyt.

Największą jego zaletą jest działanie toksyczne na pasożyty, robaki i grzyby obecne w naszym organizmie.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny