Ekologiczna kapusta kiszona powstaje z najwyższej jakości, ekologicznych składników. Uprawiana jest bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów, co gwarantuje pełnię naturalnych wartości odżywczych. Proces fermentacji, wzbogaca ją o dobroczynne bakterie probiotyczne. Kapusta kiszona ma intensywny, kwaskowaty smak, który idealnie komponuje się w wielu daniach, takich jak bigos, pierogi, czy zupa.
Orzechy nerkowca w surowej czekoladzie Bio Cocoa – wyborna przekąska powstała na bazie zdrowych, naturalnych składników – udane połączenie gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao (70%) i delikatnych, słodkich orzechów.
Olej kokosowy jest wyciskany na zimno z miąższu kokosów bezpośrednio po zbiorach. Jest to olej naturalny, który nie jest bielony, utwardzany ani dezodoryzowany.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Naturalny sok z mniszka lekarskiego, pochodzącego z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Polecany, jako dodatek do soków i koktajli warzywnych oraz codzienny element zdrowej, zbilansowanej diety.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Jeśli szukasz suszonej żurawiny bez dodatku białego cukru, to wreszcie ją znalazłeś!
Cukier dodaje się do żurawiny, aby po wysuszeniu nie straciła objętości i dało się ją zjeść. Można go jednak zastąpić czymś zdrowszym, na przykład sokiem jabłkowym, czyli źródłem naturalnych cukrów owocowych.
Stanowi doskonałe źródło żelaza, wapnia, potasu i magnezu. Pomaga neutralizować objawy niedokrwistości, działa ściągająco oraz przeciwzapalnie, moczopędnie, a także witaminizująco przez wzgląd na wysoką zawartość witaminy C.
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Płatki drożdzowe duże ilości takich witamin jak C, A, B1, B2, B6, niacyna, foliany, a także następujące minerały: fosfor, potas, sód, żelazo, wapń, cynk, magnez, miedź i selen. Poza tym są one także źródłem białka, tłuszczów, węglowodanów i błonnika.
Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.