• Obecnie brak na stanie
    Masło ghee 1,6L (bez glutenu, laktozy i kazeiny) Palce Lizać

Masło ghee 1,6L (bez glutenu, laktozy i kazeiny) Palce Lizać

155,03 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Masło ghee 1,6L (bez glutenu, laktozy i kazeiny) PLizać

Zastosowanie

Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

do smażenia – nie przypala się,

do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,

do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,

na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

 Charakterystyka

Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,

jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),

ghee pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,

nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,

nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,

może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,

to w 100% tłuszcz mleczny,

zawiera witaminy A,D, E, K,

nie zawiera złego cholesterolu,

nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Cechy

ma strukturę lipoidalną – jest przyswajane przez komórki ciała,

jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,

oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,

używane do kąpieli – nawilża ciało,

wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,

ochrania śluzówkę żołądka,

rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,

wzmacnia system odpornościowy,

działa pozytywnie na połączenia neuronowe,

poprawia pracę mózgu.

Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

5905669437363

Specyficzne kody

EAN13
5905669437363

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 27 W magazynie

Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów. 

Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo. 

Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.

Dostępność: 3 W magazynie

Miód nektarowo-spadziowy to połączenie przewagi spadzi jodłowej z miodami nektarowymi. Nektar pszczoły zebrały w lesie z kwiatów dzikich jeżyn, niecierpka oraz innych roślin runa leśnego, kwitnących w lipcu i sierpniu. Miód nektarowy ze spadzią charakteryzuje się wyrazistą nutą żywiczną i jest tańszy od czystego miodu spadziowego.

Miód pozyskiwany metodą tradycyjną. 

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny