- Obecnie brak na stanie
Skład:
mięta liść*, pokrzywa liść*, mniszek liść*, yerba mate liść*, przytulia ziele*, nagietek kwiat*, macierzanka ziele*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
1. Graviola owoc
Graviola (Annona muricata) – to tropikalne drzewo dorastające do 10 metrów wysokości o podłużnych, ciemnozielonych liściach. Jego zielone owoce mają nerkowaty kształt i z zewnątrz pokryte są licznymi kolcami. Miąższ w środku jest biały i ma słodko-kwaśny smak, określany przez niektórych jako ananasowo-truskawkowy. Graviola pochodzi z ciepłych obszarów Ameryki Północnej, Środkowej i Południowej. Obecnie uprawiana jest głównie w Ameryce Południowej. Wszystkie części rośliny wykazują korzystne właściwości prozdrowotne, jednak najpowszechniej wykorzystywane są owoce, ponieważ oprócz pozytywnego wpływu na nasz organizm, mają też ciekawy smak i aromat. W ich składzie znajdziemy duże ilości witaminy C, witaminy z grupy B oraz szereg składników mineralnych. Jednak najistotniejsze w Annona muricata są substancje aktywne o silnym działaniu antyoksydacyjnym, takie jak: polifenole, b-karoteny i sekswiterpeny. Owoce gravioli od setek lat stosowane są w medycynie tradycyjnej rdzennych mieszkańców Ameryki Południowej. Obecnie w wielu zakątkach świata są powszechnie wykorzystywane do przygotowywania rozmaitych deserów i potraw. Sproszkowane owoce gravioli to atrakcyjny element wzbogacający dietę. Można dodawać je do koktajli, jogurtów, owsianek i sałatek owocowych.
Właściwości prozdrowotne
Wzbogaca dietę w cenne substancje odżywcze.
Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne.
Obecne w gravioli b-karoteny wpływają korzystnie na wzrok.
Graviola – suszony, sproszkowany owoc bez dodatku cukru, soli, zbędnych wypełniaczy czy konserwantów.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Brazylia
2. Składniki
Owoc gravioli 100%.
3. Zalecany sposób użycia
Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka.
4. Sposób przechowywania
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
5. Przeciwwskazania
Nie zaleca się stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: owoc
Sposób zbioru: Z upraw konwencjonalnych
Tradycyjna medycyna: Amazonia
Kraj pochodzenia: Brazylia
Smak: słodki, kwaśny
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Zdrowe oczy, Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Ostrzeżenia: Nie stosować w ciąży, Nie stosować podczas laktacji