- Obecnie brak na stanie
Makaron z ryżu białego świderki Fusilli bez glutenu BIO 225g Fabijańscy
- Napisać recenzję
10,00 zł
Brutto
Mąka ryżowa charakteryzuje się wysoką wartością pokarmową wynikającą ze składu aminokwasów.
Potrawy z ryżu są lekkostrawne, zawierają mało tłuszczu. Ryż ma średni indeks glikemiczny, czyli po jego spożyciu zawartość glukozy we krwi wzrasta umiarkowanie, co jest ważne dla cukrzyków. Białko ryżu nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczne.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Makaron ryżowy świderki bezglutenowy 225 g Bio FABIJAŃSCY
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
225 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Dodaj sól i ewentualnie łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 8-12 min.; al dente 5-6 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
- Wartość energetyczna 1548 kJ / 365 kcal
- Tłuszcz 0,5 g w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany 82 g w tym
- cukry 0 g
- Błonnik 1 g
- Białko 7,5 g
- Sól 0,25 g
SKŁAD:
Ekologiczna mąka ryżowa, woda źródlana
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.