• Obecnie brak na stanie
    Makaron z ryżu białego świderki Fusilli bez glutenu BIO 225g Fabijańscy

Makaron z ryżu białego świderki Fusilli bez glutenu BIO 225g Fabijańscy

10,00 zł
Brutto

Mąka ryżowa charakteryzuje się wysoką wartością pokarmową wynikającą ze składu aminokwasów.

Potrawy z ryżu są lekkostrawne, zawierają mało tłuszczu. Ryż ma średni indeks glikemiczny, czyli po jego spożyciu zawartość glukozy we krwi wzrasta umiarkowanie, co jest ważne dla cukrzyków. Białko ryżu nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczne.

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Makaron ryżowy świderki bezglutenowy 225 g Bio FABIJAŃSCY 

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

225 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Dodaj sól i ewentualnie łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 8-12 min.; al dente 5-6 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

  • Wartość energetyczna 1548 kJ / 365 kcal
  • Tłuszcz 0,5 g w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
  • Węglowodany 82 g w tym
  • cukry 0 g
  • Błonnik 1 g
  • Białko 7,5 g
  • Sól 0,25 g

SKŁAD:

Ekologiczna mąka ryżowa, woda źródlana

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

5902811253185

Specyficzne kody

EAN13
5902811253185

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Ryż Arborio Risotto BIO 500g Bio Planet

18,00 zł
Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

Dostępność: Brak w magazynie

MAKARON KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY MARGHERITE BEZGLUTENOWY BIO

Makaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak, szpinak  i quinoa – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny