Masło ghee 520ml (bez glutenu, laktozy i kazeiny) Palce Lizać

55,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Masło ghee 520ml (bez glutenu, laktozy i kazeiny) PLizać

Zastosowanie

Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

do smażenia – nie przypala się,

do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,

do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,

na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

 Charakterystyka

Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,

jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),

ghee pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,

nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,

nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,

może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,

to w 100% tłuszcz mleczny,

zawiera witaminy A,D, E, K,

nie zawiera złego cholesterolu,

nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Cechy

ma strukturę lipoidalną – jest przyswajane przez komórki ciała,

jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,

oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,

używane do kąpieli – nawilża ciało,

wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,

ochrania śluzówkę żołądka,

rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,

wzmacnia system odpornościowy,

działa pozytywnie na połączenia neuronowe,

poprawia pracę mózgu.

Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

5905669437035
1 Przedmiot

Specyficzne kody

EAN13
5905669437035

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 26 W magazynie

Oliwa Extra Virgin to oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżego owocu, w sposób wyłącznie mechaniczny, niepodlegająca żadnym procesom chemicznym - czyli oliwa z pierwszego tłoczenia. 100 % sok z oliwki. 

Jest to oliwa z oliwek odmiany KORONEIKI, które są uznawane w Grecji za najlepsze do produkcji oliwy. Pochodzą z 300 letnich drzew oliwnych.

Dostępność: Brak w magazynie

Lnianka jest jedną z najstarszych roślin wykorzystywanych do tłoczenia oleju. Olej z lnianki cechuje się dobrym stosunkiem kwasów omega 3 i omega 6. Według literatury zielarskiej ze względu na swoje właściwości dobrze służy osobom z problemami krążeniowymi.

Smak oleju świetnie harmonizuje się z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami oraz wieloma innymi potrawami.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny