Olej kokosowy jest wyciskany na zimno z miąższu kokosów bezpośrednio po zbiorach. Jest to olej naturalny, który nie jest bielony, utwardzany ani dezodoryzowany.
OPIS Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. 400 ml = ok. 369 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 86 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 4 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
Ceniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Miód akacjowy to nie tylko smakowity dodatek do śniadań, wypieków czy deserów, ale również produkt, który charakteryzuje się wieloma cennymi dla zdrowia i urody właściwościami.
Migdały w pysznej czekoladzie Raw to ekologiczna słodka przekąska idealna na deser, do kawy lub jako drobny słodki upominek. Czekolada nie zawiera laktozy ani białego cukru czy wypełniaczy.
Sok z malin charakteryzuje się intensywnym smakiem oraz aromatem i może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek do innych napoi. Nasze soki wytwarzane są metodą tłoczenia, bez dodatku konserwantów oraz cukru, dzięki czemu stanowią doskonały składnik codziennej diety.
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
Miód pochodzi z dzikich okolic pogórza Przemysko – Dynowskiego porośniętego dorodnymi lasami jodłowymi Czysta przyroda brak dużych zakładów przemysłowych w regionie oraz wysokie wymogi jakościowe jakie stawiamy sobie podczas produkcji sprawiają, iż nasze miody cieszą się doskonałą opinią wśród konsumentów krajowych jak i zagranicznych.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią.
Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.