Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. Składniki: cynamon cejloński laska* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej. Połączenie wyśmienicie dobranych składników pozwoli na przygotowanie aromatycznego grzańca na bazie wina lub piwa.
Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.