Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Mieszanka starannie dobranych przypraw do mięsa wieprzowego. Wszystkie z nich, zgodnie z tradycyjną kuchnią i wiedzą zielarską, idealnie podkreślają smak wieprzowiny i pasują do każdego dania z mięsem wieprzowym.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Erntesegen Magi to wyjątkowa przyprawa w płynie, która łączy w sobie smak, jakość oraz korzyści zdrowotne. Dzięki starannie dobranym składnikom, produkt ten nie tylko wzbogaca smak potraw, ale również wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie.
Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.
Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.