Masło ghee 320ml (bez glutenu, laktozy i kazeiny) Palce Lizać

37,00 zł
Brutto

Masło ghee wytwarzane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, z wypasu łąkowego.

Wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h.

Ilość
Dodaj do listy życzeń

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Masło ghee 320ml (bez glutenu, laktozy i kazeiny) Palce Lizać

Zastosowanie

Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

do smażenia – nie przypala się,

do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,

do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,

na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

 Charakterystyka

Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,

jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),

ghee pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,

nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,

nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,

może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,

to w 100% tłuszcz mleczny,

zawiera witaminy A,D, E, K,

nie zawiera złego cholesterolu,

nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Cechy

ma strukturę lipoidalną – jest przyswajane przez komórki ciała,

jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,

oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,

używane do kąpieli – nawilża ciało,

wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,

ochrania śluzówkę żołądka,

rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,

wzmacnia system odpornościowy,

działa pozytywnie na połączenia neuronowe,

poprawia pracę mózgu.

Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

5905669437028
22 Przedmioty

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 3 W magazynie

Miód lipowy to najcenniejszy gatunek z miodów kwiatowych w pasiece Miody Królewskie. Posiada intensywny smak często aż drapiący w gardło oraz fantastyczny zapach kwiatów lipy. Występuję często z domieszką spadzi liściastej co jest charakterystyczne dla regionu Podkarpacia. Dzięki domieszkom może posiadać barwę ciemną do herbacianej.

Sól kamienna kłodawska drobna 1kg Stanlab

6,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów. 

Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo. 

Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Dostępność: Brak w magazynie

Miód wrzosowy jak sama nazwa mówi pochodzi z wrzosów. Zbierają go pszczoły w końcówce sierpnia i września. Jest miodem unikatowym. Posiada galaretowatą konsystencję oraz finezyjny smak i zapach kwitnących wrzosów. Ze względu na bardzo dużą pracochłonność oraz kaprysy pogody jest najciężej zbieranym gatunkiem miodu. Częste letnie susze niszczą wrzosowiska i nektarowanie w okresie jesiennym nie występuje. Dzięki swoim walorom smakowym i bukiecie zapachu późnego lata jest to miód kolekcjonerski. 

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.