BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

3,50 zł
Brutto

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Ilość
Dodaj do listy życzeń

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Budyń czekoladowy bezgluten 40g  BIO Amylon

SKŁADNIKI

skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.

Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM

Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;

Tłuszcz: 2,3 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;

Węglowodany: 73 g;

w tym cukry: <0,5 g;

Białko: 4,8 g;

Sól: 0,03 g;

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD

Kraj Producenta: Czechy

8594006666480
8 Przedmioty

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Anyż gwiazdkowy (kartonik) 30g

10,15 zł
Dostępność: 6 W magazynie

Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa. 

Dostępność: 2 W magazynie

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.