Zakwas chlebowy żytni w proszku BIO 30g Biovegan
- Napisać recenzję
6,84 zł
Brutto
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Zakwas chlebowy żytni w proszku BIO 30G Biovegan
SKŁADNIKI
ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1442 kJ / 339 kcal;
Tłuszcz: 1,80 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g;
Węglowodany: 62,40 g;
w tym cukry: 1,60 g;
Błonnik: 14,0 g;
Białko: 12,0 g
Sól: < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać gorczycę, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Producent - nazwa i adres: BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Kraj Producenta: Niemcy
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Niemcy
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180