Aktywne filtry

Dostępność: Brak w magazynie

Miód wrzosowy jak sama nazwa mówi pochodzi z wrzosów. Zbierają go pszczoły w końcówce sierpnia i września. Jest miodem unikatowym. Posiada galaretowatą konsystencję oraz finezyjny smak i zapach kwitnących wrzosów. Ze względu na bardzo dużą pracochłonność oraz kaprysy pogody jest najciężej zbieranym gatunkiem miodu. Częste letnie susze niszczą wrzosowiska i nektarowanie w okresie jesiennym nie występuje. Dzięki swoim walorom smakowym i bukiecie zapachu późnego lata jest to miód kolekcjonerski. 

Dostępność: Brak w magazynie

Miód nawłociowy doskonale komponuje się w skład miodów późnych nektarowych. Stanowi często doskonałą alternatywę dla miodu wrzosowego którego pozyskiwanie jest bardzo uzależnione od pogody. Stanowi doskonały suplement diety dla osób z problemami dróg moczowych oraz prostaty. Kolor pomarańczowo-żółty przechodzący w zależności od roślinności domieszkowej do koloru herbacianego. W smaku kwaskowaty.

Stanowi bardzo cenne źródło surowca dla produkcji miodów pitnych!

Dostępność: 5 W magazynie

Skład:

ziele macierzanki (Thymus serpyllum)*, owoc jarzębiny (Sorbus aucuparia)*, owoc bzu czarnego (Sambucus nigra)*, ziele rzepiku ( Agimonia eupatoria)*, liść brzozy (Betula pendula)*, ziele owsa (Avena sativa)*, kwiat bławatka (Centaurea cyanus)*, owoc jałowca (Juniperus communis)*, kwiat wrzosu (Calluna vulgaris)*, korzeń wilżyny (Onanis spinosa)*, ziele nawłoci (Solidago virgaurea)*, ziele połonicznika (Hernaria glabra)*, liść brusznicy (Vaccinium vitis-idaea)*, kwiat bzu czarnego (Sambucus nigra)*, ziele karczocha (Cynara scolymus)*, kwiat kocanki (Helichrysum arenarium)*.

*produkt rolnictwa ekologicznego

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny