SÓL KŁODAWSKA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

7,90 zł
Brutto

Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów. 

Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo. 

Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.

Ilość
Dodaj do listy życzeń

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Sól kłodawska grubo mielona 1kg CRYSTALLINE PLANET

Należy zdawać sobie sprawę z tego, że nawet najzdrowsza sól stosowana w nadmiarze może być szkodliwa i przyczynić się np. do zatrzymania wody w naszym organizmie, zwiększonego ciśnienia czy chorób serca. Jednak stosowana z umiarem, nie tylko jest potrzebna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, ale także może wykazywać właściwości lecznicze. Dlatego, warto wybierać sól, która w swoim składzie posiada także mikro- i makroelementy, aby wzbogacić nasz organizm odpowiednią ilością minerałów i taką właśnie solą jest np. sól kłodawska

Wykazuje właściwości m.in.:

  • przeciwzapalne, antybakteryjne, przeciwobrzękowe, przeciwreumatyczne
  • roztwór z soli kłodawskiej pomaga dezynfekować gardło, łagodzić ból i stan zapalny gardła oraz zwalczać bakterie
  • w połączeniu z cytryną może być pomocna przy łagodzeniu migreny
  • zawiera bardzo dużo sodu może być pomocna dla osób, które zmagają się z niedoborem tego pierwiastka

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

1 kg

SKŁAD:

sól kamienna kłodawska grubo mielona 100%

SPOSÓB UŻYCIA:

Jako przyprawa kuchenna

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

5907738152801
5 Przedmioty

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

Jeśli szukasz suszonej żurawiny bez dodatku białego cukru, to wreszcie ją znalazłeś!

Cukier dodaje się do żurawiny, aby po wysuszeniu nie straciła objętości i dało się ją zjeść. Można go jednak zastąpić czymś zdrowszym, na przykład sokiem jabłkowym, czyli źródłem naturalnych cukrów owocowych.

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Dostępność: 3 W magazynie

Sok ten łączy w sobie chemoprewencyjne i wzmacniające właściwości buraków bogatych w żelazo, kwas foliowy i przeciwutleniacze, z działaniem detoksykacyjnym i wspierającym układ moczowy i trawienny selerem. Zawiera cenne betaniny, flawonoidy i kwasy organiczne. Reguluje ciśnienie krwi i poprawia funkcje wątroby i nerek.

Dostępność: Brak w magazynie

Miód gryczany zachwyca wielu smakoszy bogactwem swojego smaku, a także właściwości odżywczych. Nic dziwnego – to jeden z najbardziej wyrazistych miodów na świecie. Powstały z kwiatów rośliny miododajnej gryki zwyczajnej może służyć jako naturalny antybiotyk oraz sposób na wzmocnienie odporności organizmu. Jego doskonałe właściwości lecznicze wynikają bezpośrednio ze składu roślin, z których powstaje.

Jest zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka.Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.Pobudza proces odnowy i wzmacnia organizm.

Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. 

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.