Skład: liść czernicy, brzozy; korzeń cykorii podróżnik; ziele tawuły, rutwicy; liść szałwii, melisy; naowocnia fasoli; korzeń mniszka, kwiatostan kocanki oraz kwiat mniszka w różnych proporcjach
Lista produktów marki Dary Natury
Jest 383 produktów.
Dostępność: Brak w magazynie
Dostępność: 75 W magazynie
Mieszanka najwyższej jakości ziół, skomponowana w oparciu o tradycyjne receptury. Liść orzecha włoskiego wspomaga funkcje obronne organizmu, tatarak wykazuje korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, a szałwia wspiera układ odpornościowy oraz usprawnia trawienie.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele skrzypu, ziele poziewnika, ziele owsa, kłacze perzu, liść miodunki, liść pokrzywy w różnych proporcjach.
Dostępność: 3 W magazynie
Stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Szczególnie ostrożnie i z wyczuciem należy dodawać do potraw z jaj i białego sera.
Dostępność: 26 W magazynie
Skład: ziele krwawnika, dziurawca (po 20%); ziele lebiodki, tymianku, hyzopu; owoc tarniny; liść mięty (w różnych proporcjach)
Dostępność: Brak w magazynie
Składniki
wierzbówka ziele*, bukwica ziele*, krwawnik ziele*, macierzanka ziele*, kozłek korzeń*, bez kwiat*, lipa kwiat*, melisa ziele*, chmiel szyszki* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: Brak w magazynie
Skład:
ziele dziurawca, karczocha, rzepiku, cykorii, owoc berberysu, jarzębiny, kwiatostan kocanki, płatki nagietka, kora jesionu, korzeń mniszka oraz owoc jałowca w różnych proporcjach
Dostępność: 1 W magazynie
Składniki
kwiat hibiskusa* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 1 W magazynie
Skład:
ziele przetacznika*, pięciornika kurzego*, kłącze perzu*, owoc jarzębiny* (po 15%), ziele jasnoty*, uczepu*, karczoch*, kwiat bzu czarnego*, przelotu* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 9 W magazynie
Posiada specyficzny smak używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek.
Dostępność: 8 W magazynie
Korzeń lukrecji charakteryzuje się słodkawym, lekko pikantnym smakiem. Znany jest głównie z wspierającego działania na układ oddechowy i odporność. Wpływa również korzystnie na zdrowie układu pokarmowego, moczowo-płciowego, psychikę, a także skórę.
Dostępność: 5 W magazynie
Orkisz spożywany w postaci kawy reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, usuwa toksyny i cholesterol oraz ogólnie działa odmładzająco. Kawa może być pita w dowolnej ilości przez dzieci, dorosłych i starszych.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład:
owoc róży* 50%, owoc brusznicy*, owoc jagody*, owoc porzeczki czarnej, owoc bzu czarnego*, owoc jarzębiny* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 10 W magazynie
Skład
kurkuma* (40%), lukrecja*, rumianek*, korzeń mniszka*, trawa cytrynowa*, kardamon*, cynamon*, pieprz czarny*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 9 W magazynie
Nasze nasiona lnu pochodzą z plantacji prowadzonych w gospodarstwach ekologicznych. Według literatury zielarskiej mogą być stosowane jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz owrzodzeniu żołądka i dwunastnicy.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele przetacznika, owoc jarzębiny, kłącze pięciornika, ziele jasnoty, uczepu; karczoch, kłącze perzu, kwiat bzu czarnego oraz przelotu w różnych proporcjach.
Dostępność: 9 W magazynie
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Dostępność: 1 W magazynie
Herbatka z liści melisy ma delikatny, lekko cytrusowy aromat. Smakuje doskonale zarówno na gorąco, jak i na zimno, np. z dodatkiem cytryny lub pomarańczy. Melisa działa odprężająco i pomaga w zasypianiu. Wspiera również układ krążenia, łagodzi podrażnienia gardła, pomaga utrzymać naturalną równowagę hormonalną, a pita do posiłku usprawnia trawienie.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele świetlika, ostrożenia, przytulii, liść jeżyny, pokrzywy; owoc maliny, róży; korzeń dzięgla leśnego, mniszka, łopianu; kłącze pięciornika, płatki nagietka w różnych proporcjach.