Skład: liść czernicy, brzozy; korzeń cykorii podróżnik; ziele tawuły, rutwicy; liść szałwii, melisy; naowocnia fasoli; korzeń mniszka, kwiatostan kocanki oraz kwiat mniszka w różnych proporcjach
Lista produktów marki Dary Natury
Jest 383 produktów.
Dostępność: Brak w magazynie
Dostępność: 75 W magazynie
Mieszanka najwyższej jakości ziół, skomponowana w oparciu o tradycyjne receptury. Liść orzecha włoskiego wspomaga funkcje obronne organizmu, tatarak wykazuje korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, a szałwia wspiera układ odpornościowy oraz usprawnia trawienie.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele skrzypu, ziele poziewnika, ziele owsa, kłacze perzu, liść miodunki, liść pokrzywy w różnych proporcjach.
Dostępność: 3 W magazynie
Stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Szczególnie ostrożnie i z wyczuciem należy dodawać do potraw z jaj i białego sera.
Dostępność: 26 W magazynie
Skład: ziele krwawnika, dziurawca (po 20%); ziele lebiodki, tymianku, hyzopu; owoc tarniny; liść mięty (w różnych proporcjach)
Dostępność: Brak w magazynie
Składniki
wierzbówka ziele*, bukwica ziele*, krwawnik ziele*, macierzanka ziele*, kozłek korzeń*, bez kwiat*, lipa kwiat*, melisa ziele*, chmiel szyszki* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: Brak w magazynie
Skład:
ziele dziurawca, karczocha, rzepiku, cykorii, owoc berberysu, jarzębiny, kwiatostan kocanki, płatki nagietka, kora jesionu, korzeń mniszka oraz owoc jałowca w różnych proporcjach
Dostępność: 1 W magazynie
Składniki
kwiat hibiskusa* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 1 W magazynie
Skład:
ziele przetacznika*, pięciornika kurzego*, kłącze perzu*, owoc jarzębiny* (po 15%), ziele jasnoty*, uczepu*, karczoch*, kwiat bzu czarnego*, przelotu* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 9 W magazynie
Posiada specyficzny smak używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek.
Dostępność: 8 W magazynie
Korzeń lukrecji charakteryzuje się słodkawym, lekko pikantnym smakiem. Znany jest głównie z wspierającego działania na układ oddechowy i odporność. Wpływa również korzystnie na zdrowie układu pokarmowego, moczowo-płciowego, psychikę, a także skórę.
Dostępność: 5 W magazynie
Orkisz spożywany w postaci kawy reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, usuwa toksyny i cholesterol oraz ogólnie działa odmładzająco. Kawa może być pita w dowolnej ilości przez dzieci, dorosłych i starszych.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład:
owoc róży* 50%, owoc brusznicy*, owoc jagody*, owoc porzeczki czarnej, owoc bzu czarnego*, owoc jarzębiny* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 10 W magazynie
Skład
kurkuma* (40%), lukrecja*, rumianek*, korzeń mniszka*, trawa cytrynowa*, kardamon*, cynamon*, pieprz czarny*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 9 W magazynie
Nasze nasiona lnu pochodzą z plantacji prowadzonych w gospodarstwach ekologicznych. Według literatury zielarskiej mogą być stosowane jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz owrzodzeniu żołądka i dwunastnicy.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele przetacznika, owoc jarzębiny, kłącze pięciornika, ziele jasnoty, uczepu; karczoch, kłącze perzu, kwiat bzu czarnego oraz przelotu w różnych proporcjach.
Dostępność: 9 W magazynie
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Dostępność: 1 W magazynie
Herbatka z liści melisy ma delikatny, lekko cytrusowy aromat. Smakuje doskonale zarówno na gorąco, jak i na zimno, np. z dodatkiem cytryny lub pomarańczy. Melisa działa odprężająco i pomaga w zasypianiu. Wspiera również układ krążenia, łagodzi podrażnienia gardła, pomaga utrzymać naturalną równowagę hormonalną, a pita do posiłku usprawnia trawienie.
Dostępność: Brak w magazynie
Skład: ziele świetlika, ostrożenia, przytulii, liść jeżyny, pokrzywy; owoc maliny, róży; korzeń dzięgla leśnego, mniszka, łopianu; kłącze pięciornika, płatki nagietka w różnych proporcjach.
Dostępność: 10 W magazynie
Posiada specyficzny smak używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek.
Dostępność: 8 W magazynie
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół.
Dostępność: 10 W magazynie
Skład
ziele dziurawca*, cykorii podróżnik*, rzepiku* (po 15%); ziele karczoch*; owoc berberysu*, jałowca*, jarzębiny*; kwiatostan kocanki*; płatki nagietka*; kora jesionu*; korzeń mniszka*,
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 7 W magazynie
Naturalna kawa ziołowo — zbożowa to napój bezkofeinowy o delikatnym, przyjemnym smaku, który jest źródłem błonnika. Polecana jest jako zamiennik tradycyjnej diety. Może być spożywana przez osoby w każdym wieku. Smakuje doskonale z mlekiem i syropem korzennym, jak również bez dodatków.
Dostępność: 20 W magazynie
SKŁAD:
ziele wierzbownicy* 40%, owoc tarniny*, róży*, ziele jemioły*, liść mięty* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: Brak w magazynie
Najlepiej spożyć przed: 03.01.2024.
Dostępność: 14 W magazynie
Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Dostępność: 10 W magazynie
Pomidory mielone to substytut pomidorów świeżych lub koncentratu pomidorowego. Nawet niewielka ich ilość wspaniale wzbogaci smak i aromat Twoich potraw.
Dostępność: 17 W magazynie
Składniki
borówka czernica liść* 23%, brzoza liść*, cykoria korzeń*, tawuła ziele*, rutwica ziele*, naowocnia fasoli*, mniszek kwiat*, mniszek korzeń*, szałwia liść*, melisa liść*, kocanka kwiat* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 6 W magazynie
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Dostępność: 11 W magazynie
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony dania z drobiu, ryb i dziczyzny jak również doskonały do sosów i wędlin.
Dostępność: 10 W magazynie
Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności oraz jako składnik mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego.
Dostępność: 17 W magazynie
Skład
kwiat hibiskusa* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: Brak w magazynie
SKŁADNIKI:
kwiat rumianku*, nasiona kopru włoskiego*, anyżu*, kminku*, ziele macierzanki*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dostępność: 4 W magazynie
Według literatury zielarskiej liść mięty może być stosowany jako środek usprawniający pracę przewodu pokarmowego, zapobiega wzdęciom. Spożywanie go przynosi uczucie orzeźwienia i ochłodzenia.
Dostępność: 4 W magazynie
Z płatków bławatka możemy przygotować smaczny, aromatyczny, napar o głębokiej niebieskiej barwie. Świetnie sprawdza się również jako dekoracja potraw i deserów.
Dostępność: 5 W magazynie
Herbatkę polecamy jako środek wspomagający przy kuracjach odchudzających.
Dostępność: 13 W magazynie
Yerba mate, inaczej herbata paragwajska, wytwarzana jest z liści ostrokrzewu paragwajskiego, występującego naturalnie w Ameryce Południowej. Intensywna, charakterystyczna w smaku, wykazuje właściwości energetyzujące, niwelujące psychiczne i fizyczne zmęczenie, a także wspierające metabolizowanie lipidów oraz utrzymanie właściwej wagi ciała.
Dostępność: Brak w magazynie
Przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina.
Dostępność: 5 W magazynie
Herbatka z macierzanki ma przyjemny smak i aromat, można ją używać również jako przyprawę.
Dostępność: 4 W magazynie