Ma niesamowitą moc, o której często zapominamy. Potrafi skutecznie leczyć, poprawia samopoczucie, zbliża ludzi, i wiele innych...
W sklepach coraz częściej można spotkać produkty liofilizowane. Czym właściwie jest liofilizacja? I czy liofilizowana żywność jest zdrowa?
W naszej diecie powinno się znaleźć kilka kluczowych składników, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku i ochronę przed schorzeniami oczu.
Piękne, pomarańczowo-żółte kwiaty, często uprawiane na przydomowych rabatach, o wielu prozdrowotnych właściwościach.
W obecnych czasach na rynku dostępne są różne rodzaje fasoli. Poznaj ich właściwości oraz sposoby na wykorzystanie ich w kuchni i nie tylko...
Magnez spełnia wiele funkcji naszym organizmie i jest niezbędny, a niestety w Polsce bardzo powszechny jest jego niedobór. Rozwiązaniem tego problemu są kąpiele magnezowe. Dowiedz się więcej o ich korzystnych właściwościach.
Dawniej stosowany na szeroką skalę, dziś trochę zapomniany. A szkoda, ponieważ może zdziałać cuda.
Dlaczego warto spożywać produkty bogate w kwercetynę? Poznaj właściwości najczęściej występującego w roślinach flawonoidu oraz na co pomaga wywar z łupin cebuli.
Medytacja staje się coraz bardziej popularna i nie bez powodu. W obecnych czasach jesteśmy ciągle narażeni na stres, co niestety nie sprzyja zdrowiu. Dlatego warto znać i stosować techniki wyciszające umysł.
Pomimo wszechobecnie panującemu mitowi cholesterol nie ma bezpośredniego związku z chorobami układu sercowo-naczyniowego, a leki obniżające jego poziom, czyli statyny, bardziej szkodzą, niż pomagają.
Pojęcie występujące często w reklamach różnych produktów - od żywnościowych po kosmetyczne. Dowiedz się, jakie mają działanie na nasz organizm.
Poznaj prozdrowotne właściwości morwy białej. Od cukrzycy, przez nadciśnienie, chorobę Alzhaimera po przeziębienie i grypę i nie tylko.