Przyprawy i sól
Jest 125 produktów.
Dostępność: 3 W magazynie
Stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Szczególnie ostrożnie i z wyczuciem należy dodawać do potraw z jaj i białego sera.
Dostępność: 14 W magazynie
Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Dostępność: 9 W magazynie
Posiada specyficzny smak używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek.
Dostępność: 6 W magazynie
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Dostępność: 11 W magazynie
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony dania z drobiu, ryb i dziczyzny jak również doskonały do sosów i wędlin.
Dostępność: 10 W magazynie
Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności oraz jako składnik mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego.
Dostępność: 9 W magazynie
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Dostępność: Brak w magazynie
Przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina.
Dostępność: 4 W magazynie
Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu.
Dostępność: 5 W magazynie
Na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat. Dodaje się do kiszonej kapusty i ogórków. Niewielki dodatek świeżego ziela znakomicie podnosi walory smakowe sałatek warzywnych, farszów zakąsek i jaj gotowanych.
Dostępność: 3 W magazynie
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Dostępność: 7 W magazynie
Ekologiczny czosnek niedźwiedzi mielony to przyprawa otrzymywana z suszonych liści czosnku niedźwiedziego.
Dostępność: 10 W magazynie
Pomidory mielone to substytut pomidorów świeżych lub koncentratu pomidorowego. Nawet niewielka ich ilość wspaniale wzbogaci smak i aromat Twoich potraw.
Dostępność: 8 W magazynie
Stosowane do kiszenia kapusty, kwaszenia i konserwowania ogórków oraz duszenia mięsa, ryżu, warzyw korzeniowych. Korzystnie wpływa na trawienie.
Dostępność: 7 W magazynie
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Dostępność: 1 W magazynie
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Dostępność: 4 W magazynie
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Dostępność: 5 W magazynie
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
Dostępność: 17 W magazynie
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Dostępność: 3 W magazynie
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. W kuchni Meksyku stanowi jeden z głównych składników.
Dostępność: 7 W magazynie
Poleca się głownie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych.
Dostępność: 10 W magazynie
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dostępność: 2 W magazynie
Przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina.
Dostępność: 7 W magazynie
Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Dostępność: 14 W magazynie
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Dostępność: 8 W magazynie
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Dostępność: 4 W magazynie
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.
Dostępność: 13 W magazynie
Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np. drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deserów.
Dostępność: 3 W magazynie
Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza.
Dostępność: 4 W magazynie
Dodaje się to ziele do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Dostępność: 7 W magazynie
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Dostępność: 5 W magazynie
Mieszanka starannie dobranych przypraw do mięsa wieprzowego. Wszystkie z nich, zgodnie z tradycyjną kuchnią i wiedzą zielarską, idealnie podkreślają smak wieprzowiny i pasują do każdego dania z mięsem wieprzowym.
Dostępność: 10 W magazynie
Przyprawa stosowana do mięs i wędlin.
Dostępność: 5 W magazynie
Podlaska przyprawa do mięsa mielonego Dary Natury jest skomponowana w taki sposób, żeby idealnie poprawiała smak mięsa. Przyprawa ma naturalny skład wyłącznie z surowców o szczególnych właściwościach.
Dostępność: 5 W magazynie
Podlaska przyprawa do pierników i innych ciast bez chemii.
Dostępność: 16 W magazynie
Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Dostępność: 3 W magazynie
Korzeń chrzanu jest świetnym dodatkiem do mięs pieczonych, marynat oraz jako komponent ostrych sosów.
Dostępność: 1 W magazynie
Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów.
Dostępność: 7 W magazynie
Mieszanka różnych przypraw do bigosu.
Dostępność: 5 W magazynie
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Dostępność: 8 W magazynie
Podlaską przyprawę do gulaszu można stosować do przyprawiania mięsa oraz sosów.
Dostępność: Brak w magazynie
data ważności: 01.10.2023
Dostępność: 6 W magazynie
Sól służy do przyprawiania sałatek, pieczeni i potraw z rożna, warzyw, zup i sosów.
Dostępność: 5 W magazynie
Przyprawa do peklowania mięsa Dary Natury to idealny dodatek dla miłośników wędlin i mięs peklowanych.
Dostępność: 11 W magazynie
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Dostępność: 5 W magazynie
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Dostępność: 13 W magazynie
Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.
Dostępność: 23 W magazynie
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw, idealna jako gotowa, w pełni naturalna baza smakowa do sałatek.
Dostępność: 6 W magazynie
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Dostępność: 4 W magazynie
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Dostępność: 1 W magazynie
Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni.
Dostępność: 16 W magazynie
Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym - reakcjom Maillarda.
Dostępność: 4 W magazynie
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Dostępność: Brak w magazynie
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek. Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Dostępność: 6 W magazynie
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Dostępność: 16 W magazynie
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Dostępność: 13 W magazynie
Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Dostępność: 4 W magazynie
Wanilia świetnie sprawdzi się do babeczek, kremów, ciast, lodów a także do kawy. Laska wanilii doskonale nada się też do likierów.
Dostępność: 4 W magazynie
To przyprawa o zniewalającym, słodko-ziołowym zapachu i delikatnym smaku. Uprzyjemni każdą potrawę.
Dostępność: 38 W magazynie
Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.
Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.
Dostępność: 5 W magazynie
Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów.
Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo.
Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.
Dostępność: 5 W magazynie